4 oktober 2020
15:00

Karlslunds IF FK

Referat: Gefle IF FF - Karlslunds IF FK

Kan en enskild fotbollsmatch innehålla fyra lag på planen? Ja på träning kanske, skulle någon ha sagt. Men idag uppe i Gävle och matchen i Ettan Norra mellan Gefle IF och Karlslunds IF FK verkar det som att det faktiskt även kan vara så i match.

Den första halvleken vinner Gefle med 2-0 efter ett riktigt bra spel mot ett mycket blekt Karlslund. Den andra halvleken är det helt ombytt, där Karlslund spelar fantastiskt bra, gör tre mål och vinner matchen med 2-3! Hade det inte varit för att det var fortsatt samma tröjor och att man faktiskt känner igen de flesta spelare från första halvlek så hade nog någon vimsig person trott att det var en ny match som startade i den andra halvleken.

Vecka 40 år 2020 kom att bli en väldigt speciell vecka hos många med hjärtan bultandes i och för Karlslunds IF FK. Från att i torsdags ha spelat mot AIK Fotboll i Svenska cupen och spelat till sig respekt och stolthet från många trots förlust 1-2, till att idag söndag göra en bragdvändning utöver det vanliga mot Gefle IF efter att ha vänt ett tvåmålsunderläge till vinst 2-3.

Vändningen är inte bara stor för att man lyckades göra tre mål och inte släppa in något mer mål, utan den blir bragdartad då Karlslund står för en av årets sämsta prestationer under den första halvleken, där laget knappt kunde hålla bollen inom kontroll på offensiv planhalva mer än högst en handfull sekunder. Gefle spelade fiffigt och klokt och hade övertaget från första sekund till sista i den första halvleken. Deras två mål är snygga och bara att gratulera.

Den andra halvleken kom ett pånyttfött Karlslund ut och spelade precis så bra som vi som följer laget vet att de kan. Aggressivare spel i både försvar och anfall, rörligt och precision, och helt enkelt ett ordentligt go i laget. Ett tröttkört Gefle blev nog rätt överrumplade, även om de säkert hade på känn att det skulle tryckas på mer. Men från att hemmalaget gjorde en kanoninsats i första, så mäktade de inte med mycket i den andra mot ett starkt Karlslund.

Målen då? Gefles mål kommer på nick samt avslut inne straffområdet, båda efter fint spel ute på plan som föranleder målen.

Karlslund reducerar till 2-1 i den 54:e minuten efter ett lika fint kortpassningsspel som Gefle hade i den första halvleken, och där Ibrahim Habibs skott räddas av målvakten men där returen går till Martin ”gubben i lådan” Springfeldt som sätter sitt sjunde mål för säsongen!

I den 65:e minuten spelar inbytte Christopher Alp upp bollen till Sermed Habib som från ca 35-40 m utanför straffområdet tänker ”nej men vi provar” och smackar på med vänsterdojan upp i högra hörnet! Ett drömmål, hans tredje mål i Ettan, och det är reducerat till 2-2!

I den 74:e minuten går bollen igen som på ett rödblått snöre då Ibrahim Habib spelar in bollen centralt till Jonathan Lundberg, som i sin tur slår en öppnande passning ut på kanten till Martin Springfeldt och som på sitt andra tillslag slår in bollen till Rickson Mansiamina som sätter dit foten på bollen framför mål och därmed gör sitt andra mål i den röda matchtröjan! Ett ytterligare fint mål i matchen, ett mål som också spikar slutresultatet 2-3!

En match med två ansikten, fyra lag, fem snygga mål, och en digital karlslundspublik med 190 i vilopuls i snitt under den andra halvleken.

SportExpressen Play: Highlights från matchen

Vi har för övrigt fått in en önskan från en supporter med signaturen En gång karlslundare, alltid karlslundare. "Tack för showen boys och grattis till tre poäng! Men nästa gång... kan ni inte bara spela som i andra halvleken från början?"

Nästa match spelas redan på onsdag då vi tar emot IF Sylvia på hemmaplan! Matchstart kl 18.00 på Karlslund Arena. Förköpsbiljetterna är släppta, maxantal 50 åskådare och först till kvarn gäller! Mer info om hur du köper biljetter finns här!